O biserica din Florida organizeaza o "zi internationala pentru a arde Coranul", la data aniversara a atentatelor de la 11 septembrie 2001, o initiativa denuntata de asociatii musulmane ca fiind o manifestare a cresterii islamofobiei in SUA.

Biserica "Dove World Outreach Center" invita la 11 septembrie la arderea unor exemplare ale Coranului, in fata portilor sale din Gainville, la 500 de kilometri nord-est de Miami, si cheama si alte centre religioase sa faca la fel, pentru a comemora victimele atentatelor si a combate "demonul islamului", informeaza MEDIAFAX, citand AFP.

"Islamul si sharia sunt responsabile pentru 11 septembrie. Vom arde Coranul deoarece credem ca este timpul ca bisericile, crestinii, responsabilii politici sa se ridice si sa spuna: nu, islamul si sharia nu sunt binevenite in Statele Unite", a declarat pastorul Terry Jones, care organizeaza aceasta manifestatie.

"Am primit numeroase amenintari cu moartea de la grupuri jihadiste, dar nu puteam reactiona de teama si nu ne putem compromite credintele. Cineva trebuie sa se ridice", a adaugat pastorul.

Membri ai unui forum pe Internet care apara jihadul, Al-Falluja, au reactionat amenintand ca vor provoca "rauri" de sange american. "Din nefericire, in acest stat, ca in toata tara, islamofobia este in crestere", a afirmat Ramsey Kilic, purtator de cuvant al Centrului pentru relatii islamo-americane (CAIR).

Pentru a sustine actiunea pastorului Jones, un grup s-a format pe Facebook (International Burn a Koran Day), unde au aparut in ultimele zile comentarii xenofobe intre partizani si opozanti ai initiativei.

Pe pagina sa de Internet , biserica lui Terry Jones, autorul unei carti cu titlul "Islamul este diavolul", propune si alte activitati, precum o manifestatie la 2 august impotriva homosexualitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.