Un roman judecat in SUA pentru fraude informatice a inghitit dovada incriminatoare: un stick USB.
Florin Necula, un roman judecat in Statele Unite pentru frauda cu carti de credit, l-a lasat perplex pe judecator, miercuri, cand a recunoscut ca a distrus o proba importanta, un stick de memorie USB, printr-o metoda inedita - l-a inghitit, relateaza New York Daily News.

"Am inghitit stick-ul USB", a recunoscut Florin Necula in fata Curtii Federale din Brooklyn. Judecatorul Viktor Pohorelsky s-a uitat perplex spre acuzat, relateaza sursa citata. "Ma iertati, ce ati facut cu stick-ul?", l-a intrebat magistratul neincrezator pe Necula. "L-am inghitit", a raspuns acuzatul, relateaza NewsIn.

Necula a pledat vinovat pentru frauda prin sustragerea electronica de la bancomate a datelor de identificare pentru carti de credit si de debit, precum si pentru obstructionarea justitiei prin inghitirea probelor. Cand agentii federali au venit sa-i perchezitioneze apartamentul din Queens, in ianuarie, Necula a insfacat stick-ul USB si l-a inghitit. El i-a spus judecatorului ca s-a gandit ca dispozitivul continea informatii care il incriminau.

Agentii federali au obtinut ulterior un mandat pentru ca suspectul sa fie supus unei operatii chirugicale pentru extragerea stick-ului, care se afla blocat in tractul intestinal al lui Necula.

Romanul, in varsta de 32 de ani, risca patru ani inchisoare si expulzarea in Romania dupa ispasirea pedepsei. Avocatul sau, Sanford Talkin, a dat asigurari ca Necula s-a recuperat complet in urma incidentului cu stick-ul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.