Proteza dentara placata cu aur care a apartinut lui Winston Churchill va fi scoasa la licitatie de Keys' Salerooms din Norfolk, Marea Britanie.

Faimosul lider, cunoscut pentru discursurile sale memorabile, avea o pereche de dinti falsi care sa-l ajute sa-si ascunda balbaiala in fata natiunii, NewsIn.

O parte a uneia dintre protezele lui Churchill este scoasa la licitatie dupa ce fiul tehnicianului dentar care a realizat-o a decis sa o vanda. Proteza are o valoare estimata la 5.000 de lire.

Winston Churchill, care avea afectiuni grave la dinti si gingii, care au necesitat interventii dentare complicate inca din copilarie, avea nevoie de proteza pentru a-si masca problemele legate de pronuntare si pentru a-i permite sa vorbeasca mai clar la radio.

Churchill avea si o proteza de rezerva, care este pastrata in prezent la Colegiul Regal al Chirurgilor din Marea Britanie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.