O echipa de ingineri francezi a testat un submarin fara motor, actionat numai prin forta muschilor pilotului sau.
Inventatorul Stephane Rousson a testat submersibilul cu pedale, "Scubster", pe riviera franceza si il va prezenta in Statele Unite, la campionatul mondial de submarine de acest tip, relateaza NewsIn, citand France Soir.

Potrivit greendiary.com, submarinul galben are o lungime de 3,5 metri si aminteste de un film cu James Bond. Propulsat de doua elice conectate la pedale, submersibilul poate atinge o viteza de pana la opt kilometri pe ora, daca pilotul este in forma fizica buna, si se poate scufunda pana la sase metri. Vasul este inchis ermetic, iar pilotul are nevoie de un tub de oxigen pentru a respira.

In weekend, Scubster a stat sub apa timp de o ora, in Marea Mediterana. Nu se stie inca daca submarinul va avea succes comercial, dar Rousson crede ca va atrage atentia proprietarilor de iahturi cu "submarine de buzunar". Rousson a mai inventat o bicicleta cu elice ce pluteste pe apa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.