Politia slovena a arestat un hacker in varsta de 23 de ani, acuzat ca ar fi pus la punct unul dintre cei mai periculosi virusi informatici, care ar fi infectat pana la 12 milioane de calculatoare din lume, inclusiv ale unor banci sau corporatii.

Barbatul, cunoscut sub numele Iserdo, a fost retinut dupa o ancheta indelungata desfasurat de politia slovena, cu ajutorul FBI si autoritatilor spaniole, transmite NewsIn, citand CNN.

Arestarea ar reprezenta un progres major in ancheta privind o frauda informatica enorma, care folosea virusul Mariposa pentru a fura informatii despre carti de credit si conturi. Virusul a infectat retelele a peste jumatate dintre cele mai puternice 1.000 de companii americane, potrivit topului revistei Fortune, si cel putin 40 de banci majore.

In urma cu cinci luni, politia spaniola a arestat trei dintre presupusii lideri ai retelei care a comis fraudele. Probabil ca in viitor vor fi facute si alte arestari, in afara Spaniei si Sloveniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.