Pe 18 august, o echipa de cercetatori se va imbarca intr-o expeditie in Oceanul Atlantic, pentru a evalua epava Titanicului si a realiza o harta 3D a acesteia.
Pe durata a celor 20 de zile cat e programata sa dureze expeditia, RMS Titanic si Institutul Oceanografic Woods Hole din Massachusetts vor crea o harta 3D a Titanicului, urmand ca aceasta sa fie facuta publica ulterior.

Potrivit lui David Gallo, liderul expeditiei a declarat pentru AP: "Pentru prima oara, Titanicul o sa fie tratat ca un site arheologic, totul din dorinta de a pastra mostenirea navei in starea actuala"

Conform discovery.com, cercetatorii vor folosi trei submarine, tehnologie video si sonora de ultima generatie pentru a realiza un inventar al artefactelor, dar si pentru a examina principalele doua sectiuni ale navei. Echipamentul le va permite expertilor sa delimiteze imprejurimile epavei Titanicului, sa-i localizeze pozitia geografica pe o harta si planul heliografic, relateaza un comunicat de presa al RMS Titanic.

De-a lungul anilor, acestea au fost deteriorate de curenti, apa sarata si presiune. Analiza erodarii navei va cuprinde si compararea imaginilor actuale cu imagini luate in urma cu 25 de ani, in timpul unei alte expeditii. In plus vor fi analizate si primele microorganisme colectate de pe nava, pentru a servi studiilor legate de biodegradare.

Persoanele interesate de acest proiect, il vor putea urmari prin intermediul Twitter (@RMS_Titanic_Inc) sau pe Facebook (RMS Titanic, Inc), unde informatiile vor fi updatate de catre membrii echipajului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.