Prima "universitate gastronomica" din Spania, la care vor colabora mai multi maestri bucatari de prestigiu, printre care spaniolul Ferran Adria si francezul Michel Bras, va fi inaugurata la San Sebastian, in Tara Bascilor, in 2011.
Aceasta este a doua institutie de invatamant de acest tip care se deschide in Europa, dupa Universitatea de stiinte gastronomice din Italia, cu sediul in Piemonte Emilia-Romagna, scrie Mediafax. Investitia in universitatea spaniola este de 14 milioane de euro.

Mai multi maestri bucatari de renume international s-au reunit, luni, la San Sebastian, pentru a forma un Consiliu international, sub presedintia lui Ferran Adria, patronul renumitului restaurant El Bulli din Catalonia.

Basque Culinary Center (Centrul culinar basc) isi va deschide portile la jumatatea anului 2011, sub egida Universitatii private basce din Mondragon, si propune o licenta in "arte culinare" si un master in "inovatie si gestiune a bucatariei de inalta clasa".

In afara de Adria si Bras, grupul constituit luni include mai multi maestri bucatari de prestigiu, precum englezul Heston Bluementhal (patronul restaurantului Fat Duck) si danezul René Redzepi, al carui restaurant Noma din Copenhaga a fost desemnat anul acesta cel mai bun din lume, in topul realizat de revista Restaurant.

Lor li se alatura japonezul Yukio Hattori, brazilianul Alex Atala, peruanul Gaston Acurio, italianul Massimo Bottura si americanul Dan Barber.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.