Ti-ai dorit vreodata sa te intorci in trecut cu masina timpului? Acum nu mai trebuie sa fii savant ca sa faci acest lucru.
Adobe si cercetatorii Frédo Durand si Soonmin Bae, de la Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT) au dezvoltat o aplicatie care analizeaza imaginea incadrata in obiectivul camerei si suprapune peste ea o alta realizata in alta epoca, potrivit go4it.

Pentru a obtine o acuratete cat mai buna, in momentul in care stabilesti subiectul vei fi asistat de un ghid on-screen. Acesta te ajuta sa faci o incadrare care sa corespunda cu imaginea din baza de date. Baza de date va contine in special obiective turistice importante (cladiri, monumente), dar cu o contributie din partea fotografilor cu vechime ea ar putea sa se extinda usor, intr-un timp foarte scurt, relateaza Gizmodo.

Potrivit New Scientist, Tot ce-ti mai ramane de facut este sa implementezi aplicatia pe camera foto si o poti testa cu ajutorul unui unui laptop la care este conectat aparatul digital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.