Un bebelus din Mihaileni, raionul Rascani a murit vineri seara, dupa ce a fost scufundat in cristelnita, din cauza neglijentei preotului care a oficiat slujba.
Preotului care a oficiat slujba de botez a micutului i-a fost deschis dosar penal, pentru omor din imprudenta, deoarece potrivit comisarului raionului Rascani, Valeriu Moscalu, tragedia s-a produs din cauza neglijentei preotului.

Parintii copilului spun ca bebelusul a fost scufundat de mai multe ori in cristelnita de catre parintele care oficia slujba, iar la scurt timp i s-a facut rau, murind ulterior, in drum spre spital, arata site-ul Publika.md.

Potrivit Realitatea.net, politia nu a reusit sa ia legatura pana la ora actuala cu parintele Valentin Taralunga, care risca o pedeapsa cu inchisoarea pana la trei ani. Potrivit declaratiei secretaruuil Mitropoliei Basarabiei, Ioan Cosoi, practica folosita de preot in cazul copilului care a murit este diferita de cea traditionala, iar pana acum in Moldova nu a mai fost inregistrat un caz similar de deces al copiilor la botez.

Expertiza medico-legala a aratat ca micutul a suportat o asfixie mecanica prin inec, depistandu-se vatamari corporale sub forme de echimoze si hemoragii in tesuturile moi ale gatului. Preotul este cercetat pentru omor prin imprudenta, desi el sustine ca nu poarta nicio vina pentru tragedia care s-a produsa, informeaza Unimedia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.