Potrivit unui studiu demarat de cercetatorii americani, pilulele de Ecstasy, un drog recreativ, pot fi folosite in tratamentul soldatilor suferind de sindromul stresului posttraumatic.
Cercetatorii americani de la Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies din Santa Cruz (California), au descoperit ca acest tip de drog, cunoscut si sub numele de MDMA, ii ajuta pe pacienti sa devina mai putin speriati in timpul sesiunilor de terapie, determinandu-i sa devina mai comunicativi, relateaza thescottishsun.co.uk.

Potrivit Mediafax, pacientii au primit aceste pilule in timpul a opt sesiuni de psihoterapie cu durata de o ora. Cercetatorii americani au constatat ca 10 dintre cei 12 voluntari care au luat drogul Ecstasy nu au mai prezentat simptomele descrise in definitia medicala a sindromului stresului posttraumatic. Savantii americani au precizat ca subiectii nu au prezentat ulterior efecte secundare.

Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies din orasul Santa Cruz din statul California.
Psihiatrul Michael Mithoefer, coordonatorul studiului, a declarat ca, desi Ecstasy era folosit in trecut in scopuri recreative, psihiatrii din lumea intreaga il foloseau adeseori in timpul sedintelor pentru a stimula progresul medical al pacientilor lor.

Terapiile utilizate in cazul sindromului de stres posttraumatic constau in retrairea traumei, in timpul sedintelor de terapie, si nu sunt eficiente "daca persoana in cauza este imbibata cu emotii pe care nu le poate procesa sau daca acea persoana este «amortita» din punct de vedere emotional", a afirmat coordonatorul studiului.

MDMA pare ca ii aduce pe pacienti intr-o zona optima pentru terapie si pare ca ii ajuta sa proceseze mai bine trauma, nefiind coplesiti de sentimente, a explicat psihiatrul american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.