Pilotul unui avion militar canadian care s-a prabusit a reusit sa ramana in viata, fiind catapultat in ultimul moment din aeronava.
Un avion de vanatoare F18 al fortelor aeriene canadiene s-a prabusit vineri in timpul unui zbor de antrenament, insa pilotul a reusit sa se salveze, a anuntat comandamentul canadian al apararii aeriene nord-americane (NORAD), relateaza Mediafax.

Pilotul, capitanul Brian Bews, efectua un zbor de antrenament la joasa altitudine, inaintea unui show aerian programat pentru sfarsitul saptamanii, iar avionul sau s-a prabusit si a luat foc pe pista aeroportului Lethbridge, la sud de Alberta. Armata canadiana a declansat o ancheta, pentru a stabili cauzele accidentului.

Pilotul a fost ranit in urma catapultarii, insa viata sa nu este in pericol, a declarat un purtator de cuvant al bazei militare de la Cold Lake.

Flotila canadiana de avioane F18, cu o vechime de 30 de ani, a fost modernizata recent si va ramane in serviciu pana in 2020, urmand ca aparatele sa fie inlocuite treptat, incepand din 2016, cu 65 de aparate "invizibile" F35, comandate intr-un contract de 8,5 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.