Un american banuit ca a formulat amenintari la adresa creatorilor serialului South Park a fost arestat miercuri de FBI, fiind acuzat ca a incercat sa se alature unei grupari teroriste somaleze afiliata la al-Qaida
Zachary Chesser, cu domiciliul in Fairfax, Virginia, in varsta de 20 de ani, a fost supravegheat timp de un an si a fost retinut pentru prima data la 10 iulie, inainte de a se imbarca pentru o cursa catre Uganda, avand ca destinatie finala Somalia, relateaza ABC News.

Chesser se afla pe lista persoanelor cu interdictie de zbor si calatorea impreuna cu copilul sau, pentru a nu ridica suspiciuni, potrivit FBI.Gruparea somaleza Al-Shabab a revendicat recent atentatele cu bomba din Uganda, soldate cu moartea a 76 de persoane, printre care si un cetatean american.

Chesser a avut legaturi si cu clericul radical yemenit Anwar al-Awlaki, implicat in mai multe comploturi teroriste in Statele Unite, inclusiv atacul din noiembrie 2009 de la Fort Hood, din Texas, si atentatul esuat de la 1 mai din Times Square, New York.

Chesser a intrat pentru prima oara in atentia FBI in urma mai multor postari pe site-ul revolutionmuslim.com. Dupa difuzarea in aprilie 2010 a unui episod controversat din serialul South Park, care il ironiza pe profetul Mahomed, el a postat o nota sub pseudonimul Abu Talhah Al-Amerikee, prin care ii ameninta cu moartea pe creatorii serialului, Trey Parker and Matt Stone.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.