Un oras californian este aproape de legalizarea culturilor pe scara larga pentru producerea de marijuana.
Consiliul municipal al orasului californian Oakland, din Golful San Francisco, a deschis calea legalizarii culturilor pe scara larga destinate productiei de marijuana, utilizata in California in scopuri medicale, potrivit Mediafax.

"Propunerea a fost adoptata de Consiliul municipal intr-o prima lectura, cu cinci voturi pentru, doua impotriva si o abtinere, si urmeaza sa fie examinata intr-o a doua lectura la 27 iulie", a declarat Crystal Bing, grefier la Consiliul municipal.

Bing a adaugat ca, dupa adoptarea sa definitiva, masura ar urma sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2011. Prin autorizarea productiei de marijuana la scara larga - in scopuri medicale, singura productie care este autorizata in California -, orasul Oakland spera sa obtina fonduri suplimentare din taxe. "Este important pentru orasul Oakland sa participe deplin la cresterea si dezvoltarea exploatarilor legale", a declarat consilierul municipal Rebecca Kaplan, pentru cotidianul San Francisco Chronicle.

Propunerea provoaca insa temerea micilor producatori, care considera ca intrarea pe piata a cultivatorilor importanti le-ar putea pune in pericol activitatea.

Citeste si:
Bărbat prins în timp ce livra cannabis unor oameni aflați în carantină
Bărbat prins în timp ce livra...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Californienii urmeaza sa se pronunte in noiembrie asupra unui proiect de lege ce vizeaza legalizarea completa a canabisului, a carui comercializare este autorizata de 14 ani in scop terapeutic.

Noua lege ar putea permite oricarei persoane cu varsta de peste 21 de ani sa detina 28 de grame de canabis si sa cultive pentru uz personal aceasta planta pe o suprafata maxima de doi metri patrati, iar autoritatile locale ar urma sa fie autorizate sa impuna o taxa pe consum. Daca legea este votata, California ar putea deveni primul stat care legalizeaza aceast drog usor.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.