Un deputat german propune impunerea unei taxe pentru compensarea cheltuielilor de sanatate in cazul persoanelor supraponderale.

"Trebuie sa ne punem intrebari, pentru a afla daca aceste costuri imense de sanatate care rezulta, de exemplu, dintr-o alimentatie excesiva, pot fi asumate pe termen lung de sistemul de solidaritate" din domeniul sanitar, a declarat Marco Wanderwitz, deputat al partidului crestin-democrat CDU, potrivit Mediafax.

"Consider ca este rezonabil ca persoanele care duc, in mod voit, o viata nesanatoasa, sa isi asume si responsabilitatea pentru aceasta", a spus Wanderwitz, reprezentant al miscarii de tineret a CDU, intr-un interviu acordat cotidianului popular Bild.

Conform Bild, cheltuielile pentru problemele de sanatate asociate cu o alimentatie excesiva implica un cost de 17 miliarde de euro anual pentru sistemul de sanatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.