Oficialii de la Vatican au statuat printre altele ca hirotonisirea femeilor este un pacat similar pedofiliei.
Dupa scandalul sexual in care a fost implicat Vaticanul in urma cu cateva luni, autoritatea clericala a hotarat revizuirea pedepselor pentru preotii pedofili, insa potrivit New York Times, aceast gest nu a facut mai mult decat sa agite spiritele. In binecunoscutul lor protectionism la adresa traditionalismului si patriarhatului bisericesc, oficialii de la Vatican au statuat printre altele ca hirotonisirea femeilor este un pacat similar pedofiliei, scrie Garbo.

Atitudinea Vaticanului demonstreaza rezistenta liderilor catolici impotriva oricarei sugestii de renuntare la celibatul preotilor sau de a primi si femei in practica bisericeasca, decizii ce ar ajuta la stoparea abuzurilor sexuale, comenteaza New York Times.

In ansamblu, noul document al Vaticanului presupune ca preotii acuzati de pedofilie sa fie judecati prin proceduri judiciare mai rapide si nu prin procese ecleziastice indelungate. De asemenea, acelasi document presupune reguli mai stricte pentru disciplinarea preotilor.

Ceea ce i-a uimit insa pe multi catolici a fost ca, odata cu aceste noi reguli stabilite la Vatican, a fost introdusa pe lista celor mai grave delicte, care includ pedofilia, erezia, apostasia si schisma si hirotonirisirea femeilor.

Ceea ce a iritat cel mai tare, nu este faptul ca femeile nu sunt primite in ordinul religios, pentru ca oricum aceasta este o discutie veche si care nu este luata in serios de catre ierarhia bisericeasca, ci faptul ca hirotonisirea femeilor a fost introdusa pe o lista de delicte grave, alaturi de pedofilie, explica New York Times.

“Este revoltator ca au pus abuzul copiilor si hirotonisirea femeilor in acelasi plan, pe o lista a pedepselor mai severe”
, a declarat Christian Weisner, purtator de cuvant al miscarii reformiste catolice “We Are Church”. “Asta ne arata noua ca biserica se auto-percepe ca un spatiu dominat de barbati”.

Citeste articolul integral pe Garbo.ro.
Citeste si:
Firea: Pe Orban îl interesează drepturile pedofililor, NU...
Firea, despre începutul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.