Expertii avertizeaza faptul ca este o legatura intre radiatiile transmise de radioul Vatican si cazurile de cancer si leucemie in randul locuitorilor din zona.

Cercetatorii italieni atentioneaza asupra numarului mare de bolnavi de leucemie si cancer, cu precadere copii, in conditiile in care acestia locuiesc in imediata apropiere a antenelor de transmisie Radio Vatican, zona de nord a Romei.

Tribunalul din Italia investigheaza de peste zece ani daca numarul anormal de decese de cancer in randul acestor familii poate fi atribuit radiatilor electromagnetice, relateaza BBC.

Un raport de 300 de pagini al celui mai prestigios spital de cercetare in oncologie din Italia a concluzionat recent faptul ca aceasta ipoteza ar fi adevarata, avertizand totodata ca antenele sunt daunatoare si chiar letale.

Cele 60 de antene gigant au fost amplasate secolul recut pe un teren din nordul Romei apartinand Vaticanului si transmit programele radioului in toata lumea pe unde medii si scurte. Locuitorii din zona sustin ca undele radio afecteaza receptarea posturilor tv si functionarea aparatelor casnice.

In replica, Vaticanul se declara socat de astfel de acuzatii si anunta ca vor respinge declaratiile in instanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.