O ciuperca toxica a provocat sute de decese in sud-vestul Chinei, in anii trecuti, au descoperit medicii.
Robert Fontaine, epidemiolog la Centrul american pentru controlul si prevenirea bolilor, a vorbit despre ciuperca Trogia, potrivit NewsIn.

Cel putin 400 de persoane au murit in urma unor stopuri cardiace in ultimii 30 de ani, in respectiva regiune. Decesele s-au inregistrat in localitati diferite din provincia Yunnan, dar toate s-au inregistrat in aceeasi perioada a anului, relateaza Sky News.

In 2004, oficialii locali au cerut ajutor Beijingului, care a trimis o echipa de experti. Provincia Yunnan este cunoscuta pentru varietatea mare de ciuperci salbatice, multe fiind exportate pentru sume mari de bani. Majoritatea deceselor s-au inregistrat in sezonul in care sunt culese ciupercile, in iulie si august.

Ciuperca nu este in geneal vanduta in pietele locale, pentru ca este foarte mica. Pana in 2008, anchetatorii au descoperit o ciuperca relativ necunoscuta, numita "Micuta alba", din specia Trogia, in unele dintre casele persoanelor care murisera. Numarul deceselor a scazut semnificativ, dupa lansarea unei campanii de informare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.