Un britanic a implorat sa fie lasat in viata, chiar inainte sa fie deconectat de la aparate, singura metoda de comunicare fiind ochii.
Un britanic ramas paralizat a implorat, clipind, sa fie lasat in viata, cu doar cateva momente inainte sa fie deconectat de la aparate, relateaza Sky News.

Potrivit NewsIn, Richard Rudd, tata a doi copii, a reusit sa clipeasca de mai multe ori, chiar cand se pregatea deconectarea sa de la aparate. Momentul a fost surprins de o camera video folosita pentru un documentar despre pacientii in coma.

Initial, medicii au spus ca Rudd este in coma ireversibila si ca ventilatorul este singurul lucru care il mai tine in viata. Familia si-a dat permisiunea pentru intreruperea tratamentului. Cand medicii se pregateau, Rudd a inceput sa clipeasca.

Intrebat de doctori daca vrea sa traiasca, el a spus "da" miscandu-si ochii. Cazul probabil va realimenta dezbaterile pe aceasta tema. Rudd sufera de sindromul "de captivitate". Pacientii pot auzi, simti si gandi, dar nu pot vorbi si nu-si pot misca membrele. Totusi, miscarea ochilor este posibila, daca nervii ce conecteaza creierul cu muschii ochilor nu au fost afectati.

Profesorul David Menon a spus ca Rudd isi aminteste ca a avut un accident si "de trei ori a dat de inteles ca vrea ca tratamentul sa continue".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.