NASA va duce cu un pas pe Marte, cu ajutorul aplicatiei WordWide Telescope, cea mai detaliata harta a planetei Marte creata vreodata.
Cu ajutorul noii harti WorldWide Telescope, cei interesati de Planeta Marte vor putea sa interactioneze si sa exploreze sistemul nostru solar cum nu a mai fost posibil vreodata. Potrivit NASA, vizitatorii virtuali vor putea sa faca tururi interactive, sa asculte experiente povestite direct de cercetatorii NASA si sa exploreze imagini ale planetei la cea mai inalta rezolutie captata pana acum.

Pentru a putea experimenta macar vizual ce inseamna aceasta planeta fascinanta trebuie sa downloadati programul oferit de NASA de aici. Specialistii au declarat ca a durat doua saptamani cu 114 procesoare pentru a se ajunge la mozaicul de imagini, insa rezultatul merita tot efortul!

Astfel NASA le pune la dispozitie celor interesati peste 13.000 de imagini obtinute de sateliti si de sonde NASA, in principal de Mars Reconnaissance Orbiter, iar imaginile au fost fuzionate impreuna si realizate 3D de Intelligent Robotics Group, pentru a crea o imagine cat mai clara a Planetei Rosii.


Potrivit go4it, acuratetea aplicatiei le va permite utilizatorilor sa vada chiar si urmele lasate de rover-ele trimise de NASA pentru explorare, dar ofera si posibilitatea de a vizualiza si panorame realizate la sol de sonde.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.