Misterul unei crime petrecute acum 19 ani a fost risipit astazi cu ajutorul tehnologiei moderne.
Anul trecut , oamenii de stiinta de la o agentie spatiala ce colaboreaza cu Us Geological Survey au reusit sa rezolve misterul unei crime petrecute in urma cu 18 ani, folosindu-se de o tehnologie dezvoltata pentru Misiunea Earth Science, anunta NASA, potrivit Popsci. Cercetatorii au reusit cu ajutorul robotului Senseta MAX 5.0A Rover, dotat cu un magnetometru sa descopere crima si pe faptasul acesteia.

Potrivit datelor furnizate de specialistii NASA, faptasul se numeste Bernardo Bass, iar in 1991, si-a impuscat iubita, pe Dawn Sanchez. La vremea aceea corpul victimei, arma crimei si masina ucigasului nu au mai fost gasite.

Bineintele ca Bass a fost principalul suspect, insa cazul si-a pierdut din interes din cauza lipsei de informatii si probe pentru a-l incrimina pe fostul iubit al acesteia. Insa cazul a fost redeschis recent cand politia a primit o informatie conform careia masina lui Boss a fost dezmembrata si arsa intr-un zona abandonata din zona Alviso, California, SUA.

Insa zona era mult prea ampla si acoperita de foarte multe deseuri metalic, iar o cautare in detaliu ar fi costat autoritatile prea mult, asa ca acest caz a fost abandonat, pana cand NASA a intervenit in acest caz. Cu ajutorul tehnologiei de testare a terenului si diferite sisteme radar, specialistii de la NASA, USGS si compania Senseta Inc. au reusit sa Asadar, robotul inteligent a scanat cu un magnetometru cimitirul de masini, a mapat locul si a procesat datele colectate, alegand la final ramasitele automobilului implicat. Dupa ce a procesat datele, membrii US geological Survey au gasit exact locul unde trebuia facut excavatia.

Ucigasul a fost condamnat la sase ani de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.