Descopera 10 locuri fascinante care par total desprinse din alta lume!

Structura Richat este o formatiune circulara ciudata, care se gaseste in portiunea desertului Sahara cea mai apropiata de Mauritania. Structura a fost vizualizata pentru prima oara de catre echipajele de cosmonauti ajunsi in spatiu, ea avand un diametru de aproximativ 50 de kilometri. Initial s-a crezut - si oricine ar tinde sa creada asta la prima vedere a formatiunii - ca a luat nastere in urma impactului unui meteorit. Ulterior, cercetatorii au descoperit ca totul a aparut in urma unui fenomen natural, de ridicare muntoasa in dom, afectat apoi de eroziunea eoliana, potrivit Yuppy.ro.

Muntele Roraima se afla exact la granita dintre Venezuela, Brazilia si Guyana. Ceea ce este fascinant la acest munte (probabil va amintiti de revistele Terra Magazin pe care ni le aduceau de regula profesorii de geaografie...) este tocmai forma sa, care se prezinta ca un paralelipiped dreptunghic cu o inaltime de 400 de metri. Aceasta forma ciudata de relief este practic in continuarea varfului unui alt munte, fiind frecvent inconjurata de nori, ceea ce sporeste desigur misterul. Multe din speciile descoperite aici de Sir Walter Raleigh in 1596 si apoi de alti cercetatori, nu au mai fost gasite nicaieri in lume, asemanator cu situatia din Socotra.

Socotra
este, de drept, un arhipelag situat in oceanul Indian, undeva intre Capul Horn si Peninsula Arabica. Marea insula Socotra reprezinta aproximativ 85% din intreaga suprafata uscata a arhipelagului, restul fiind alcatuit numai din insule de mici dimensiuni. Datorita amplasarii intr-o zona particulara, o treime din speciile gasite aici nu se mai gasesc nicaieri in lume. Socotra este administrata de Yemen, insa termenul "administrata" nu-si prea gaseste locul din moment ce nu prea e nimic de administrat acolo. Insula traieste din turism, unul ce-i drept destul de exclusivist datorita coordonatelor. Cine a ajuns insa aici, stie ca excursia a meritat din plin. Socotra parca nici nu face parte din Terra...

Click aici pentru restul topului!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.