Un roman de 400 de kilograme din Ramnicu Valcea, in varsta de 54 de ani, a murit, luni, in aceeasi zi in care urma sa fie operat pentru micsorarea stomacului la Spitalul Sfantul Ioan din Capitala.

Medicii spun ca barbatul era foarte bolnav din cauza afectiunilor aparute pe fondul obezitatii, scrie Realitatea.net, potrivit NewsIn.

"Astazi (luni - n.r.) urma sa fie operat, numai ca a intrat intr-o insuficienta renala, apoi cardiaca - inima nu mai batea corespunzator - si mai suferea si de o insuficienta hepatica. Intr-un final, inima nu a mai putut sa faca fata si, in ciuda eforturilor depuse de intreaga echipa medicala, pacientul a decedat", a declarat dr. Catalin Copaescu, medic chirurg la Spitalul Sfantul Ioan din Bucuresti.

Medicii spun ca barbatul trebuia sa vina mult mai devreme la spital, insa acesta a ajuns la Sfantul Ioan abia in urma cu o luna. Pentru a fi adus de la Ramnicu Valcea la Bucuresti a fost nevoie de ajutorul a 11 pompieri si doi medici.

In anul 2000, cand s-a pensionat pe caz de boala, barbatul avea 120 de kilograme. Dupa doi ani, greutatea sa aproape se dublase, iar in 2010 a ajuns la aproape 400 de kilograme. Medicii spun ca acesta este cel mai grav caz de obezitate inregistrat vreodata in Romania.

  • Un roman din patru sufera de obezitate, iar jumatate dintre romani sunt supraponderali, potrivit datelor specialistilor de la Institutul de Endocrinologie CI Parhon din Capitala.

Medicii spun ca mai grav este faptul ca doar 10% dintre persoanele obeze se prezinta anual la un control medical. Alimentatia neadecvata si lipsa miscarii sunt principalele motive ale aparitiei obezitatii.

Totodata, lipsa banilor este una dintre explicatiile pentru care mancam prost si nesanatos, spun specialistii. Obezitatea poate cauza boli cardiovasculare, cancer, spondiloza, artrita si boli de ficat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.