Reprezentantii serviciilor de pompe funebre din Belgia intentioneaza sa dizolve mortii in solutii caustice si sa arunce ramasitele pe canalizare.
Aceasta metoda controversata ar fi mai ieftina si mai putin poluanta decat incinerarea sau inmormantarea, potrivit NewsIn.

Ramasitele mortilor vor ajunge in sistemele de canalizare ale oraselor si vor fi reciclate de centrele de procesare a apei.
Propunerea este studiata de UE si, daca va fi aprobata, inseamna ca procedura poate fi folosita in intreaga Europa.
Insa opozantii proiectului spun ca o astfel de masura inseamna lipsa de respect fata de morti, iar un sondaj arata ca majoritatea belgienilor considera ideea proasta.

"Ideea este ca decedatii sa fie pusi intr-un container etans cu apa si saruri, iar dupa putin timp, circa doua ore, ramane cenusa minerala si lichid", a spus un purtator de cuvant al Asociatiei flamande a pompelor funebre.

Comisia Europeana verifica in prezent daca lichidul obtinut poate fi deversat in siguranta in sistemul de canalizare, iar autoritatile din regiunea din nordul Belgiei nu au decis deocamdata daca vor aproba procesul.

Sase state din America - Maine, Colorado, Florida, Minnesota, Oregon si Maryland - au aprobat recent o lege care permite folosirea procesului.

Desi expertii insista ca cenusa poate fi reciclata in sistemele de canalizare, reziduurile pot fi puse in urne si date rudelor mortilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.