Descopera si tu 13 fotografii care au schimbat perspectiva asupra lumii in care traim!

Fotografiile fac mai mult decat 1000 de cuvinte. Lucru devenit evident, moment in care ne indreptam catre un grup de fotografii care au facut mul mai mult decat atat. Au reusit sa lase o amprenta in societate, au reusit sa modifice idei si mentalitati prin ideile transante pe care le releva.

1. Fotografia care a ridicat mizele fotojurnalistice: "Omaha Beach, Normandy, France", Robert Capa, 1944.

Potrivit Toxel, fotograful Robert Capa obisnuia sa spuna ca "daca pozele tale nu sunt suficient de bune, nu esti suficient de aproape". Cuvinte care ii caracterizeaza toate imaginile surprinse in data de 06.06.1944, cand a aterizat in primul rand al infanteriei la Omah Beach. Surprins de focul inamic, Capa s-a stercurat folosindu-se de orice camuflaj, oricat de mic, a realizat fotografiile, dupa care, cu greu, s-a retras. Din pacate insa pentru riscul pe care si l-a asumat, din cele patru filme pe care acesta reusise sa le foloseasca, numai 11 fotografii au putut fi salvate dupa ce un asistent s-a grabit sa le developeze, arzand diapozitivele. [Click aici pentru foto]

2. Fotografia care a dat o fata marii crize care a precedant al 2-lea Razboi Mondial (Great Depresion): "Migrant Mother", Dorothea Lange, 1936.

Florence Owens Thomson este "fata" marii crize economice, multumita legendarei fotografe Dorothea Lange. Imaginea este surprinsa de acesta in timpul vizitei sale in California, pe campul culegatorilor de mazare, in februarie 1936, surprinzand imaginea unei natiuni marete intr-o perioada de disperare. Si pentru a accentua dramatismul, si povestea doamnei Thomson este pe atat de trista precum portretul sau. Mama a sapte copii, vaduva dupa ce sotul sau a murit de tuberculoza, aceasta se aciuase pe langa o ferma din Nipomo, si isi sustinea familia cu pasarile pe care copiii sai reuseau sa le omoare si cu legumele luate de pe campul din apropiere. [Click aici pentru foto]

Click aici pentru a descoperi alte fotografii care au schimbat lumea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.