Prima casa pasiva din Romania va ocupa o suprafata de 160 mp, pe sistem P+1 si va fi ridicata in incinta Universitatii Politehnice Bucuresti.
Spre deosebire de casele conventionale, casa pasiva dispune de economii de energie considerabile, cu pana la 90% mai putin.

Xella Ro, producator al blocurilor de zidarie Ytong, si-a anuntat recent parteneriatul cu Institutul de Studii si Proiectari Energetice (ISPE) , alaturandu-se acestuia in initiativa de a construi in premiera in Romania prima casa pasiva certificata. Prin urmare, prima casa pasiva din Romania va ocupa o suprafata de 160 mp, pe sistem P+1 si va fi ridicata in incinta Universitatii Politehnice Bucuresti. Pana la sfarsitul acestui an se intentioneaza finalizarea sa.

Apeland la surse de energie clasice si regenerabile, consumul casei pasive este minim, putin peste consumul unui bec, tin sa precizeze oficialii companiei. “Consumul unei case construite dupa conceptele arhitecturale obisnuite ajunge la valori cuprinse intre 200-240 kwh/m2/an. Noile cerinte generale de performanta energetica a cladirilor de Clasa A incearca un consum general sub 70 kwh/m2/an. In aceste conditii, casa pasiva ajunge la un consum general sub 15 kwh/m2/an pentru incalzirea ambientala”.

Spre deosebire de casele conventionale, casa pasiva dispune de economii de energie considerabile, cu pana la 90% mai putin. Climatul interior al casei pasiva va fi asigurat de un sistem „verde”, costurile sale vor fi scazute, iar difuzia la vapori se doreste una eficienta. Impactul pe care casa pasiva il va avea asupra mediului va fi unul minim.


Citeste pe Garbo pentru articolul integral.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.