Zeci de tablouri din colectia familiei Spencer, printre care si capodopera "A Commander being armed for Battle" realizata de Rubens, au fost vandute cu 42 de milioane de lire, in cadrul unei licitatii organizata la Londra de casa Christie's.
Potrivit reprezentantilor casei Christie's, valoarea totala a tablourilor vandute in cadru licitatiei Old Master & 19th Century Paintings, Drawings and Watercolours a fost de 42 de milioane de lire sterline.

Cel mai mare pret din cadrul licitatiei a fost obtinut de pictura lui Peter Paul Rubens (1577-1640), noua milioane de lire, al doilea cel mai mare pret oferit pentru o lucrare a artistului, scrie NewsIn.

Lucrarea "King David", realizata de Il Guercino (1591-1666), inalta de peste doi metri, a fost vanduta pentru 5,1 milioane de lire.

Licitatia a stabilit noi preturi record pentru artistii Georg Pencz ("Portrait of Sigismund Baldinger" - 5,6 milioane de lire), Giovanni Bellini ("The Madonna and Child in a landscape" - 3,5 milioane de lire) si Antonio Joli (pentru setul de picturi "Four views of London", vandute cu 1,4 milioane de lire).

Printre cele mai scumpe lucrari vandute la licitatia Christie's se numara "The Bacino di San Marco, Venice", realizata de Michele Marieschi (1710-1743), vanduta cu 1,6 milioane de lire, "Portrait of Anne Sophia, Countess of Carnarvon" de Sir Anthony van Dyck (1599-1641) - 1,6 milioane lire si " Nina en la playa" realizata de Joaquin Sorolla y Bastida (1863-1923) - 1,4 milioane de lire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.