Ministerul iranian al Culturii a dat publicitatii un catalog cu tunsori acceptabile pentru barbati, pentru a-i ajuta sa evite "tunsorile occidentale decadente".

In catalog apar fotografii cu fotomodele barbati proaspat barbieriti, cu parul scurt, chiar dat cu gel in unele cazuri, informeaza NewsIn, citand The Telegraph.

"Tunsorile propuse sunt inspirate de tenul iranienilor, cultura si religie si de legea islamica", a explicat Jaleh Khodayar, insarcinata cu Festivalul Modestiei si Valului, ce va avea loc luna aceasta si in cursul caruia va fi prezentat catalogul.

"Suntem fericiti ca guvernul republicii islamice a Iranului ne-a sprijinit in crearea acestor tunsori", a adaugat ea.

Politia iraniana desfasoara in mod regulat "controale de moralitate", in cursul carora aresteaza sau avertizeaza femeile imbracate in haine prea scurte sau prea stramte sau care nu au esarfele puse corect pe cap, precum si barbatii cu parul pieptanat in stil prea occidental sau care poarta blugi stramti sau cu turul lasat.

Valul islamic este obligatoriu in Iran dupa revolutia islamica, din urma cu 30 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.