Cercetatorii americani in colaborare cu Federatia Nationala a Nevazatorilor au realizat prima masina din istorie pentru soferi orbi, un SUV de la Ford.
Noul model al SUV-ului “Ford Escape”, dotat cu noile evolutii tehnologice, lasere si camere video, va fi prezentat in luna ianuarie a anului viitor. Pana atunci automobilul trebuie sa treaca toate testele cu succes, potrivit Renne.ro.

Conform cercetatorilor Universitatii Tehnologice a statului Virginia, noile tehnologii le vor permite automobilistilor nevazatori sa conduca, si nu doar sa execute comenzile calculatorului. Grupul de specialisti a evitat coordonarea soferului nevazator cu ajutorul vocii metalice, inarmandu-l cu manusi vibratoare. Datorita motoraselor incorporate in acestea, soferul va fi informat despre traseu si despre deciziile pe care va trebui sa le ia, anunta itar-tass.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.