Majoritatea actelor de terorism legate de islamism si comise in Marea Britanie in ultimii zece ani au implicat cetateni britanici cu legaturi cu al-Qaida, potrivit unui raport.
Potrivit Sky News, centrul pentru coeziune sociala a descoperit ca 69% dintre respectivele incidente, inregistrate intre 1999 si 2009, au fost comise de cetateni britanici. Numai atentatele esuate din Londra din 21 iulie 2005 nu au adus dovezi clare ale unui contact direct cu vreo organizatie interzisa, scrie NewsIn.

48% dintre cele 127 de incidente de terorism sau atacuri au fost comise de persoane care locuiau in Londra. Pe locul doi este regiunea West Midlands, cu 13%, iar pe trei Yorkshire si Humber (9%). Raportul conchide ca "al-Qaida si terorismul inspirat de aceasta retea raman cea mai mare amenintare la adresa securitatii Marii Britanii". "Serviciile de securitate estimeaza ca 2 .000 de persoane din Marea Britanie reprezinta un risc terorist, iar in martie 2005 se estima ca in Marea Britanie sunt pana la 200 de agenti antrenati de al-Qaida", potrivit raportului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.