Sarutul intr-o masina aflata in miscare, hranirea pisicilor vagaboande si construirea de castele de nisip pe plaja, interzise in anumite orase din Italia prin legi locale care vizeaza securitatea publica, potrivit The Telegraph.

Peste 150 de legi care vizeaza securitatea publica au fost adoptate de autoritatile locale de cand prim ministrul Silvio Berlusconi a dat mai multa putere consiliilor locale pentru a le ajuta sa reduca rata infractiunilor si frecventa comportamentelor anti-sociale, scrie NewsIn.

In Vigevano, un oras din apropierea Milano, au fost amendati cu 160 de euro doi tineri care au indraznit sa se aseze pe scarile unui monument local. Primarul orasului justifica amenda spunand ca consilul local a cheltuit timp si bani pretosi pentru a curata scarile monumentelor.

Italienii pasionali care sunt surprinsi sarutandu-se intr-o masina aflata in miscare in orasul Eboli, situat la sud de Napoli, pot fi amendati cu 500 de euro.

Orasul Eraclea de langa Venetia interzice construirea de castele de nisip pe plajele locale deoarece acestea "pot impiedica trecerea" persoanelor care se plimba. Daca o persoana este surprinsa fumand pe plajele albe din Oristano, Sardinia, se poate alege cu o amenda de 360 de euro.

Pe insula Capri este interzisa purtarea se saboti de lemn zgomotosi, iar in Bergamo poti fi amendat cu 333 de euro pentru hranirea pescarusilor, in timp ce Venetia pedepseste aceeasi "delict" cu 500 de euro. Orasul Cesna de pe Coasta Adriaticii extinde interdictia si la hranirea pisicilor vagaboande.

Presa italiana a criticat dur ceea ce numeste "o reintoarcere la era birocratica Mussolini". "Saruturile, sabotii si mingile de plaja - Italia, tara unde totul este interzis", este titlul unui articol recent din publicatia italiana La Stampa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.