Google lucreaza la o retea sociala care sa rivalizeze cu Facebook, conform declaratiei unui fost director Facebook.
Adam D'Angelo, fost CTO al Facebook, actual fondator al site-ului de Intrebari si Raspunsuri Quora, a declarat ca "Google Me" nu mai este doar un zvon si ca, deja, exista foarte multi oameni care lucreaza la noul proiect Google, adaugand ca este foarte increzator de succesul noi platforme ce vrea sa intreaca Facebook-ul, scrie Gizmodo.

Poate ca acum va intrebati cum ramane cu G. Buzz, proiect lansat de acelasi Google, care se dorea, de asemenea, sa-i fie "dusman de moarte" Facebook-ului. Potrivit lui D'Angelo, "Specialistii Google au realizat ca Buzz nu este suficient de bun si ca trebuie sa construiasca o retea sociala de prima clasa, nou-nouta", inspirata oarecum din modelul faimoasei platforme lansate de Mark Zuckerbeg.

Google probabil a realizat ca este mai ieftin sa cumpere numeroase site-uri si servicii decat sa achizitioneze Facebook-ul, asa ca si-a pus toti oamenii sa munceasca de zor la ceea ce pare a fi proiectul prioritar al companiei. Perioada in care vor sa loveasca Facebook, este una inteligent aleasa, pentru ca, se stie ca numerosi utilizatori s-au dezabonat in ultima vreme din cauza noilor masuri de securitate.

TechCrunch subliniaza ca Google este singura companie care si-ar permite sa intre vreodata in competitie cu Facebook, din cauza potentialului si notorietatii uriase pe care o are. Insa, chiar si asa, sa creezi un nou Facebook nu este usor, deoarece aproape 500 de milioane de oameni au conturi pe Facebook si nu se vor lasa convinsi prea usor sa-si mute "catrafusele" pe o alta platforma sociala. Mai ales cand cunosti antecedentele Google (vezi Buzz, Wave si Orkut). Totusi, cu siguranta va fi o competitie interesanta, pentru noi, utilizatorii cei de toate zilele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.