Va e frica de dentist si de sunetul frezei? Ei bine, avem o veste buna: a fost descoperita o noua peptida care poate regenera dintii (dar si oasele) afectati de cavitati produse de carii.
Cu ajutorul noului gel inovator, dentistii vor fi nevoiti in curand sa renunte la vechile instrumente care i-au consacrat si care i-a bagat pe unii pacienti in sperieti.

Potrivit Discovery.com, peptida poate fi inclusa intr-un gel sau intr-un film subtire care se aplica peste rana. Plasata in apropierea unei cavitati dentare, stimuleaza celulele sa se regenereze. Procesul de vindecare dureaza aproximativ o luna, potrivit studiului publicat in ACS Nano

Insa specialistii avertizeaza ca acest gel nu inlocuieste pasta de dinti, insa va face vizita la stomatolog mai putin inspaimantatoare: “Nu este ca pasta de dinti, care previne aparitia cavitatilor”, a declarat Nadia Benkirane-Jessel, cercetator la Institut National de la Sante et de la Recherche Medicale din Franta.

Numai in SUA sunt reparate anual milioane de cavitati dentare prin metodele traditionale – polizare si plombare. Avantajele noii descoperiri sunt uriase. Cariile si sapaturile facute in dinti le slabesc acestora rezistenta si de multe ori ajung sa se rupa in timp. Pana cand acest produs-minune va ajunge si in Romania, nu uitati sa va spalati dintii dupa fiecare masa!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.