Americanca, originara din Austin, Texas, cantareste doar 25 de kg, dar nu este anorexica, ci sufera de o afectiune ce-i impiedica organismul sa asimileze substantele nutritive si este nevoita de manance de aproximativ 60 de ori pe zi pentru a supravietui.
Lizzie Velasquez consuma intre 5.000 si 8.000 de calorii zilnic, meniul ei constand in portii mici de chips-uri, ciocolata, pizza, gogosi, dulciuri, pui si taitei si inghetata, potrivit The Telegraph.

"Ma cantaresc in fiecare zi si daca observ ca am mai pus pe mine macar 500 de grame sunt foarte fericita", marturiseste Lizzie Velasquez, adaugand ca nimic nu o intristeaza mai rau decat oamenii care o considera anorexica.

Lizzie s-a nascut prematur, cu patru saptamani mai devreme de termen. Initial, medicii au crezut ca fata sufera de sindromul De Barsy, insa in momentul in care au observat ca tanara nu intampina dificultati de memorie, acest diagnostic a fost eliminat, potrivit declaratiilor mamei sale, Rita Velasquez.

Desi a fost examinata de foarte multi experti in genetica, nu a primit niciun diagnostic pana acum, cazul sau fiind studiat momentan de o tanara americanca.

Cazul lui Lizzie i-a fascinat pe doctorii din lumea intreaga, iar in prezent este studiat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Texas. Acestia au declarat insa, ca nu pot spune cum va evolua starea ei medicala, desi organele interne sunt sanatoase.

Profesorul Abhimanyu Garg, MD, de la Centrul Medical SouthWestern din cadrul Universitati Texas ia in considera si faptul ca Lizzie ar putea suferi de Sindromul Neonatal Progerois care cauzeaza inaintarea accelerata in varsta, pierderea grasimilor de pe fata si din corp si deteriorarea tesuturilor, care se manifesta in mod normal la varste inaintate.

Medicii impreuna cu Lizzie Velasquez au scris o carte despre experientele prin care tanara a trecut din cauza acestei afectiune inedite, urmand sa fie publicata in luna septembrie a acestui an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.