Fondatorul si directorul executiv al gigantului trust elvetian, Swatch, a murit la varsta de 82 de ani.
Nicolas Hayek, unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din Elvetia si posesorul brandului international de manufactura ceasuri Swatch, a decedat in urma unui stop cardiac, anunta un comunicat oficial al Swatch Group. Nascut la Beirut, Mr Swatch, cum era poreclit adesea, si-a gasit sfarsitul chiar in biroul companiei pe care a ridicat-o pe prima pozitie din lume in industria ceasornicelor.

Potrivit Luxuo, in anii '80 Hayek conducea o firma de consulting care a fost angajata de o banca sa perfecteze actele de insolventa a doua fabrici de ceasuri elvetiene, dupa ce piata de ceasuri de mana a fost total acaparata de concurentii asiatici. Nicolas Hayek, in loc sa lichideze companiile, le-a fuzionat si a devenit directorul companie Swatch pe care a el insusi a creat-o, avand in posesie si alte branduri precum Breguet, Blancpain, Omega sau Longines. El a avut ideea inovatoare de a introduce cureaua de plastic, adaugand prospetime legendei ceasurilor elvetiene.

Hayek este cunoscut si pentru faptul ca in 1998 a proiectat modelul de autoturism mini Smart sub deviza: "intr-o masina urbana trebuie sa fie loc doar pentru doi oameni maturi si o sticla de bere."

Creatorul Swatch a fost un adevarat pasionat de ceasuri. Deseori purta cate patru pe fiecare mana pentru a etala frumusetea si tehnologia avansata a lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.