Potrivit dailymail.co.uk, in aproximativ trei ani de zile, femeile vor putea gasi pe piata testul care le va spune cand vor ajunge la menopauza, acesta fiind valabil de la varsta de 20 de ani.

Precizia testului are o marja de eroare de doua luni (inainte sau dupa instalarea menopauzei). Doctorul Fahimeh Ramezani Tehrani care se ocupa de perfectionarea testului a declarat: "In ziua de azi femeile sunt mult mai concentrate pe propria educatie si pe cariera si au tendinta de a amana sarcina. Sunt mereu intrebata de multe femei daca se afla in pericol de a ajunge la o menopauza timpurie, dar nu pot sa le dau un raspuns in acest sens. Poate acest test ne va ajuta sa vedem care sunt factorii care duc la aparitia timpurie a menopauzei".

Pana acum, dispozitivul a fost testat pe 266 de femei cu varste intre 20 si 49 de ani carora li s-a masurat AMH-ul, adica marker-ul hormonal pentru prezicerea cantitativa a rezervei, imbatranirii si disfunctiei ovariene (hormonul antimullerian). In plus, a fost luat in calcul si trecutul medical al acestora si stilul lor de viata. Potrivit Tabu, din cele 266 de femei care au participat la test, 63 au ajuns deja la menopauza, iar dispozitivul a indicat perioada cu un grad de eroare de cel mult doua luni. Vestea este cat se poate de buna pentru ca numarul femeilor care nu reusesc sa devina mame biologice din cauza menopauzei este din ce in ce mai mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.