Savantul australian Frank Fenner este de parere ca specia umana va disparea in 100 de ani de acum incolo.
Frank Fenner este omul de stiinta care a inventat virusul care tinea sub control populatiile de iepuri care se inmulteau exagerat, dar a ajutat si la eradicarea variolei. Potrivit Discovery.com, savantul in varsta de 95 de ani avertizeaza ca suprapopularea Planetei, care a ajuns deja la 6,7 miliarde de locuitori, va duce la o criza acuta de reusurse.

“Vom disparea de pe planeta. Orice am mai face acum este prea tarziu”, a declarat Fenner pentru The Australian, adaugand ca aceasta situatie este ireversibila: “Homo sapiens va disparea, probabil in 100 de ani de acum incolo. O multime de alte animale de asemenea”.


Acesta semnaleaza ca principala problema este apa potabila, urmata de aceea a hranei. Din cauza numeroaselor schimbari climatice, gheata se va topi la poli, iar nivelul oceanului planetar va creste dramatic, reducand suprafata uscatului, implicit terenurile agricole. In plus, aceleasi schimbari climatice considerabile vor conduce si la extinderea deserturilor, care in prezent se extind cu 12 km/an . In ceea ce priveste apa dulce, aceasta este poluata in tot mai multe zone din cauza activitatilor industriale.

Exista totusi si specialisti care il constrazic, cum ar fi Tobin Lopes, de la University of Colorado Denver, care considera ca omenirea se va adapta rapid, folosind tehnologia pentru a sustine viata intr-un mediu ostil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.