China are de gand sa reduca numarul de betisoare folosite traditional in festinurile chinezesti pentru a proteja mediul inconjurator.
Potrivit declaratiei Ministerului chinez al Comertului, citat de agentia Ria Novosti, autoritatile au de gand sa scada drastic consumul irational de betisoare si sa adopte o varianta ce poate fi reutilizata.

China este cel mai mare exportator de betisoare de acest gen, folosite in scop gastronomic, facand parte din cultura alumentara a tarii. Daca stam sa ne gandim bine ne putem imagina sushi si orezul fara betisoarele specifice? Insa aceste betisoare (de care chinezii produc in medie 45 de miliarde anual), duc la taierea a 25 de milioane de copaci.

„Utilizarea mai redusa a betisoarelor sau refuzul total de a le folosi este o masura importanta pentru dezvoltarea stiintifica si pentru a pune bazele unei societati ecologice ce economiseste energia”,
anunta ministerul chinez intr-un comunicat. In plus, in unele restaurante chinezesti
deja au fost introduse netisoare din plastic sau lemn care pot fi dezinfectate si folosite de mai multe ori, in loc sa fie aruncate dupa o singura utilizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.