Ce e de facut cand nici pe internet nu suntem lasati in pace de badaranii pe care ii intalnim zilnic pe strada, in autobuz sau la locul de munca?
Experimentul Pepper Mouth face parte din seria de "jucarioare" lansate in laboratorul Ultra-Modern-Life Training Lab, prin intermediul carora se incearca o supraveghere cat de cat coerenta a mediului online si o protejare a utilizatorilor. Iar cum in ultima vreme s-au sesizat din ce in ce mai multe probleme in limbajul folosit de oameni pe siturile de social media, s-a inventat o solutie temporara.

Va mai amintiti cand bunicile ne amenintau ca ne pun piper sau ardei iute pe limba daca mai vorbim urat, atunci and eram copii? Ei bine, Pepper Mouth se bazeaza in principiu, pe aceeasi idee. Toate siturile, forumurile, blogurile, chaturile sunt “inundate” de replici deplasate, comentarii licentioase si argumente scoase din context si plasate in jargoane de birjar. Pentru a ne proteja de toate acestea, a fost inventat spray-ul Pepper Mouth.
Pepper Mouth se conecteaza la calculator prin USB, iar de fiecare data cand utilizatorul tasteaza un cuvant jignitor, spray-ul elibereaza un miros urat. Si, din pacate pentru vinovat, este un miros care nu dispare repede, potrivit ultramodernlifetraininglab.com. Totul e sa-i faca pe badaranii internauti sa inteleaga ca nu asa trebuie sa se comporte si ca, asa cum pe ei ii deranjeaza mirosul, asa sunt deranjati si ceilalti de limbajul folosit de ei.

Pepper Mouth from ozge kirimlioglu on Vimeo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.