Frank Fener, expert in microbiologie si profesor emerit la Universitatea Nationala din Australia, avertizeaza omenirea ca aceasta nu va reusi sa faca fata cresterii numarului de locuitori a planetei si se va autodistruge.

Frank Fener a aproximat o cifra apocaliptica: Omenirea, oameni si animale deopotriva, nu vor mai exista in urmatorii 100 de ani, scrie DailyMail.co.uk.

"Este o situatie ireversibila. Cred ca este prea tarziu", a declarat omul de stiinta.

Ca urmare a cresterii populatiei planetei, consumul de apa, hrana si resurse in general va fi prea mare, iar resursele prea putine.

Cifre oficiale de anul trecut ale ONU aratau ca populatia globului este de 6,8 miliarde de oameni, dar pana la sfarsitul lui 2011 aceasta va depasi cu siguranta numarul de 7 miliarde de oameni.

Fenner indica schimbarea climatica ca principalul factor responsabil pentru extinctia omenirii.

Avertizarea vine dupa ce profesorul Nicolae Boyle, de la Universitatea din Cambridge, a spus ca "momentul Judecatii de Apoi" va avea loc in 2014, an care va decide un secol de saracie si razboaie sau o pace globala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.