Un doctor sud-african a inventat un nou prezervativ, dotat cu dinti, care apara femeile de violatori.

Prezervativul Rape-aXe a fost conceput acum patruzeci de ani de catre doctorul Sonnet Ehlers, pe vremea cand aceasta avea 20 de ani si a cunoscut o victima a unui viol care arata ca un “cadavru in miscare”, relateaza Daily Mail.

Intr-un interviu pentru CNN, Ehlers a relatat ca femeia aceea i-a spus: “Ce bine ar fi fost sa am dinti acolo jos”, iar medicul i-a promis acesteia ca o va ajuta si va face ceva pentru ca acest lucru sa nu se mai intample.

Tinandu-se de cuvant, prezervativul Rape-aXe este prevazut dinti ca niste carlige, asezati in forma de zig-zag pe marginea prezervativului. In momentul penetrarii acesti dinti se infig in penisul barbatului, iar odata ce acest lucru se intampla singura modalitate in care prezervativul mai poate fi scos este cu ajutorul unui doctor – o procedura la care Ehlers spera ca si autoritatile vor participa pentru a aresta agresorul.

Doare ingrozitor de tare, iar barbatul nu poate umbla sau merge la baie, atata timp cat dispozitvul este blocat. Daca incerca sa si-l scoata, prezervativul va strange si mai tare, cu toate astea, dispozitivul nu penetreaza piele si nu prezinta un pericol pentru sanatatea atacatorului”, a declarat medicul sud-african, care a adaugat ca inainte de lansare s-a consultat cu ingineri, ginecologi si psihologi, pentru a face dispozitivul cat mai sigur.

Opiniile sunt impartite atunci cand vine vorba de aceasta inventie. Criticii sunt de parere ca aceste prezervative vor face ca femeile sa devina si mai vulnerabile in fata atacatorului care va deveni mai violent odata prins de acest dispozitiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.