Un manuscris inedit de 65 de pagini al scriitorului Mark Twain, in care autorul isi povesteste copilaria si vorbeste despre familia sa, a fost licitat la New York de casa Sotheby's pentru 240.000 de dolari, informeaza presa internationala.

Textul, numit "A Family Sketch", a reusit sa obtina cel mai mare pret in cadru licitatiei organizate de Sotheby's. Manuscrisul, care a fost aproape pierdut, este un capitol din autobiografia scriitorului. Valoarea manuscrisului, care a fost dedicat de Twain fiice sale, Susy, a fost estimata initial la 120.000-160.000 de dolari, transmite NewsIn.

Manuscrisul si o serie de scrisori care au apartinut lui Twain au reprezentat punctul culminant al licitatiei de carti si manuscrise rare ale casei Sotheby's.

Vineri aceeasi casa de licitatii va scoate la vanzare o serie de scrisori ale scriitorului american J. D. Salinger, in care acesta ii povesteste unui cunoscut despre problemele sale de sanatate si mancarea chinezeasca.

In aprilie s-au implinit 100 de ani de la moartea lui Mark Twain.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.