Aproximativ 150 de oi, dintr-o turma de 500 de capete, au fost omorate, marti, in Muntii Sebesului, langa Petrosani, de un trasnet.

Turma era insotita de patru ciobani, dintre care unul a fost ranit. „Fulgerul a lovit dintr-o parte, a ras turma prin mijlocul ei si a omorat tot ce a prins in cale. Daca venea direct de sus toata turma era facuta prapad. Oricum, s-a pus pe ploaie si oile alea mai frumoase tot timpul se duc in fata turmei. Pe acolo a lovit traznetul, asa ca a facut prapad. Toate oile frumoase si care dadeau mult lapte au fost omorate”, a spus Florin Cic, unul dintre proprietarii turmei care se afla in munte cu oile cand a lovit traznetul, citat de corespondentul NewsIn.

Ciobanii mai spun ca nu este pentru prima data turmele le sunt decimate de trasnet. In urma cu doi ani, 60 de oi au fost omorate, iar anul trecut alte cateva zeci de oi au avut aceeasi soarta.

Oile omorate au fost stranse de ciobani si urmeaza sa fie transportate la un crematoriu pentru a fi incinerate. Primariile Petrila si Petrosani au promis ca ii vor sprijini pe oameni cu bani, pentru a putea reintregi turmele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.