Sculptura "Tete" realizata de Amedeo Modigliani a fost vanduta pentru 43 de milioane de euro, in cadrul unei licitatii care a fost organizata de casa Christie's la Paris.
Pentru lucrarea realizata de Modigliani au licitat 20 de cumparatori, iar aceasta a fost adjudecata dupa 10 minute de licitatie pentru suma de 43,185 milioane de euro. Vanzarea sculpturii a realizat astfel un nou record pentru artist, devenind totodata cea mai scumpa opera de arta vanduta vreodata in Franta, potrivit NewsIn.

Expusa pentru prima oara in 1912, piesa este probabil una dintre cele mai sofisticate si remarcabile dintre cele care au ajuns la Christie's vreodata. Colectionarii internationali au omaiat eleganta sculpturii, astfel a fost stabilit un record mondial pentru lucrarile artistului, dar si unul pentru cea mai scumpa opera de arta vanduta in Franta", a declarat seful sectiei de arta impresionista si moderna a Christie's Paris, Anika Guntrum.

Dintre cele 27 de sculpturi realizate de Modigliani, majoritatea fac parte din colectii ale unor muzee internationale, iar doar 10 au ramas in proprietate privata.

Licitatia de Arta impresionista si moderna organizata de Christie's la Paris a realizat in total 48 de milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.