Cel mai puternic microscop din lume a fost dat in folosinta la University of Texas at San Antonio (UTSA) si e gata sa se "holbeze" la cele mai minuscule obiecte din lume.
Probabil inventatorii s-au gandit ca vor puitea vindeca si depista cancerul, atunci cand au creat acest microscop ce poate magnifica de 20 de milioane de ori, scrie TGDaily.

Cercetatorii din cadrul UTSA, il considera un soi de Graal, ce le va oferi un avantaj stiintific enorm pentru dezvoltarea de noi terapii anti-cancer si tratamente pentru diferite boli, dar si in studierea Alzheimer-ului.

Microscopul va fi instalat intr-un laborator special care il va proteja de vibratii. Intr-un final dispozitivul le va fi accesibil cercetatorilor din intreaga lume si va functiona 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana.

Dispozitivul a fost cumparat cu 1,2 milioane de dolari, bani donati de Robert J. Kleberg Jr. si de Helen C. Kleberg Foundation.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.