Descopera 4 masini concept americane care au schimbat, mai mult sau mai putin, lumea.
Bill Schmidt, designer la Lincoln pe la jumatatea secolului XX, se afla intr-o excursie speciala pentru scuba diving cand, dupa un contact vizual si aproape fizic cu un rechin, a avut o revelatie. A proiectat in scurt timp liniile unei masini care a vazut, ce-i drept numai sub forma de concept, lumina zilei in 1955. Masina se numeste Futura, avand curbele ferocelui rapitor si un habitaclu acoperit in sticla securizata, exact ca la un submarin. Au fost investiti 250.000$ in acest concept, iar banii nu s-au dus in van. Lincoln Futura a fost folosita drept prima masina a lui Batman, in 1966.

Vezi si [Cele mai aglomerate intersectii din lume]

Stiti ce a spus Steve Jobs la ultima prezentare Apple? Ca a copilarit cu The Jetsons si Star Trek, dorindu-si tehnologiile de acolo. E in sfarsit multumit ca noul iPhone 4 poate realiza apeluri video... Am adus vorba despre The Jetsons pentru ca in acel serial a fost folosit Fordul FX-Atmos. In 1954, Ford a dezvaluit acest concept revolutionar, cu forma de racheta si plafon stil dom, din sticla. Din pacate, nimeni nu a crezut in acest proiect. Nimeni in afara de creatorii The Jetsons, care au facut celebra aceasta masina...
Vezi si [Automobile de colectie: Cele mai scumpe masini scoase la licitatie]

Click aici pentru a descoperi alte doua masini inedite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.