Descopera 5 plante sau animale pur si simplu incredibile!

  • Arborele Acacia

Arborele Acacia este deosebit de raspandit pe continentele african si australian, el intalnindu-se izolat si in bazinul mediteraneean sau in America. Chiar daca are o coroana destul de bogata care ar putea servi drept hrana pentru antilope sau girafe, animalele prefera sa pastreze o distanta confortabila de acest copac. De ce oare?

Acacia "simte" cand un animal ii smulge frunzele, eliminand in aer etilena. Substanta nu este nociva pentru cei care atenteaza la frunze, ci functioneaza drept transmitator si activator al starii de garda pentru ceilalti acacia. Odata activati, copacii incep sa produca acid tanic, in cantitati care pot ucide si o intreaga turma de gazele... Iata o adaptare extraordinara a unei plante care, chiar daca traieste in conditii vitrege, se apara excelent.

Vezi si [Natura in toata splendoarea ei]

  • Fishzilla
Nu au gresit deloc cercetatorii cand au denumit acest peste Fishzilla. La examenul obiectiv, au aflat ca are un cap asemanator serpilor si abilitati incredibile. Fishzilla poate trai in absolut orice mediu, hranindu-se cu orice. Chiar daca americanii s-au straduit sa evite intrarea lui pe teritoriul de peste Atlantic, Fishzilla si-a vazut de drum si a trecut de orice bariere, inspaimantand lumea de pretutindeni. El poate creste pana la un metru si, surprinzator, poate iesi pe uscat, mergand pana la cateva sute de metri. Extraordinar este procesul de antrenament prin care Fishzilla isi obliga progeniturile sa iasa din apa, pentru a se obisnuit cu aerul si pentru a invata sa se tarasca cu inotatoarele. Daca exista o specie capabila sa traiasca in orice apa de pe Pamant, aceea este Fishzilla.

Vezi si [Cerul si marea]

Click aici pentru a descoperi alte 3 plante si animale fascinante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.