Acum, cand pregatirile de concediu sunt in toi, cu totii cautam metode care sa ne mentina energici si sanatosi. Ceaiul se numara printre cele mai recomandate bauturi pentru a fi consumate vara, cand caldura devine insuportabila.
Capsulele de Ceai Verde vin in completarea consumului de ceai verde rece, pentru a ne da un plus de energie si pentru a alunga starea de molesala care ne cuprinde atunci cand temperaturile depasesc limita confortului termic.

Ceaiul verde se numara printre plantele care au o putere extraordinara de prelungirea vietii si de prevenire a bolilor. Ceaiul verde este apreciat din timpuri stravechi ca un puternic medicament recunoscut pentru actiunea sa antioxidanta si pentru efectul stimulant pe care il are asupra sistemului nervos, datorita cofeinei din compoziţie. Ceaiul verde este un tip de ceai obtinut din frunzele de Camellia sinensis, din care se obtine si ceaiul negru.

De ce bem ceai verde vara?

Ceaiul verde contine uleiuri esentiale, teina, alcoloizi, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu, fier. Polifenolii si catechinele combat radicalii liberi produsi de poluare, fum de tigara, gaze de esapament, ultraviolete. Alcaloizii produc un efect de stimulare nervoasa, iar teina si cafeina stimuleaza arderea grasimilor avand si efect diuretic. Aceste componente fac din ceaiul verde un foarte bun antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere de grasimi si factor de protectie anticancer”, a explicat dr. Cristina Bogdan, medic naturopat, reprezentant medical al capsulelor naturale produse de Arkopharma.

  • Ceaiul verde este recomandat in tratamente pentru slabire, facilitand arderea grasimilor si eliminarea excesului de lichide.
  • Ceaiul verde este folosit si in preventia cancerului cutanat produs de razele ultraviolete.
  • Ceaiul verde intarzie imbatranirea prematura a tenului, reduce formarea tartrului dentar si stopeaza aparitia cariei dentare, este un adjuvant pentru oboseala intelectuala sau fizica, scade nivelul colesterolului si al tensiunii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.