Un hotel construit din gunoi a fost ridicat in centrul Romei, pentru a atrage atentia asupra poluarii plajelor din Europa.

Hotelul "Salvati plaja" este promovat de fostul top model Helena Christensen, care a petrecut o noapte intr-una dintre cele trei camere disponibile, potrivit NewsIn.

Ea a descris cladirea drept o opera de arta colorata.

Hotelul a fost construit din jucarii vechi, conserve, tevi de esapament, sosete si chiar mingii de fotbal - in total 12 tone de gunoi stranse de pe plajele din Europa.

"Am decis sa stau in hotelul construit in totalitate din gunoi deoarece cred ca este in sine o dovada extraordinara a cat de mult gunoi este strans de fapt anual de pe plaje", a spus Christensen.

Hotelul este opera artistului german HA Schult, care a incercat sa atraga astfel atentia asupra a ceea ce a numit o problema globala. El a mai creat o armata din gunoi, pe care a expus-o in intreaga lume, de la New York pana la Marele Zid Chinezesc.

"Producem gunoi si vom fi gunoi. Asa ca, acesti oameni din gunoi si acest hotel din gunoi sunt urmatorul pas pentru noi, daca nu procedam mai bine", a spus el.

"Trebuie sa schimbam lumea inainte ca lumea sa ne schimbe pe noi", a adaugat artistul.

Hotelul construit pe malul Tibrului marcheaza Ziua Internationala a Mediului si va fi deschis pana luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.