Cel mai bun partid - formatiune noua, fondata de comedianul Jon Gnarr - a castigat alegerile municipale din Reykjavk, obtinand 34,7% din voturi si sase reprezentanti in consiliul municipal islandez.

Doar 660 de voturi au separat Cel mai bun partid si Partidul Independent al primarului Hanna Birna Kristjánsdóttir, care a obtinut cinci locuri in consiliu si 33,6% din voturi, relateaza NewsIn, citand presa locala islandeza.

Social-democratii au obtinut trei locuri, iar Verzii, un loc.

83% dintre alegatorii capitalei s-au dus la urne sambata.

Cei sase principali candidati ai Celui mai bun partid au fost Jon Gnarr, comedian, Einar Orn Benediktsson, muzician, Ottar Proppe, muzician, Elsa Yeoman, Karl Sigurdsson si Eva Einarsdottir.

Cel mai bun partid are un program care amestecta discursul anti-elite si soarta ursilor polari. Intr-o inregistrare postata pe YouTube, Jon Gnarr foloseste melodia Tinei Turner "Simply the Best" pentru a prezenta argumentele de campanie. "Un urs polar pentru Zoo!", "Disneyland la Vatnsmyri" - aeroportul din capitala - sau "Interziceti drogurile in Parlament pana in 2020!".

Partidul are insa si o latura serioasa, atacand politicienii si bancherii, acuzati ca au daramat economia Islandei, ruinata de prabusirea bancilor in octombrie 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.