Personajul Wasp in a Wig, care urma sa faca parte din Tara Minunilor imaginata de Lewis Carroll, a fost eliminat, alaturi de un intreg capitol, din cartea "Through the Looking Glass and What Alice Found There", dupa ce ilustratorul povestii a refuzat sa deseneze inedita insecta.

O scrisoare trimisa de ilustratorul John Tenniel lui Lewis Carroll dezvaluie ca, la recomandarea desenatorului, scriitorul a decis sa elimine din continuarea "Alice in Wonderland" un intreg capitol. Ilustratorul a refuzat sa deseneze personajul Wasp in a Wig (viespe intr-o peruca), relateaza NewsIn.

Scrisoarea, scoasa la licitatie la Londra, arata motivul pentru care personajul Wasp in a Wig nu a ajuns in continuarea "Through the Looking Glass and What Alice Found There", publicata in 1871. Ilustratorul John Tenniel, mult mai faimos decat scriitorul Charles Lutwidge Dodgson, cunoscut drept Lewis Carroll, a spus la acea vreme ca nu-si poate imagina cum ar putea desena insecta cu peruca.

"Nu ma considera salbatic, dar sunt obligat sa-ti spun ca acel capitol cu viespea nu ma intereseata si ca nu pot gasi o modalitate de a-l desena", spunea ilustratorul in scrisoarea datata 1 iunie 1970. "Daca vrei sa scurtezi cartea, nu ma pot abtine sa nu-ti spun ca asta este ocazia", a adaugat Tenniel.

Scriitorul a acceptat sfatul si a scos din carte ultimul capitol, in care alaturi de cele doua regine si fratii Tweedledum si Tweedledee aparea si insecta cu peruca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.